Elég, ha online jelentkezem vagy szükséges az irodába is bemenni?

Első lépésként regisztrálnia kell nálunk. Ezt megteheti személyesen az irodánkban, vagy online. A munkába álláshoz szükséges papírok aláírásához azonban mindenképpen be kell fáradnia az irodánkba, amely Budapest II. kerületében található.

Augusztusban vonulok nyugdíjba, de szívesen maradnék jelenlegi cégemnél részmunkaidőben. Szövetkezeten keresztül is megtehetem ezt?

Először tájékoztatnia kell a munkáltatóját, hogy maradna még a munkahelyén és szövetkezeten keresztül kedvezőbb feltételek mellett folytathatják a közös munkát. Ezután taggá kell válnia és mi szerződést kötünk a jelenlegi foglalkoztatójával.

Kell fizetni tagdíjat, anyagi hozzájárulást?

Minden Tagunknak részjegyet kell vásárolnia, ami 1.000 Ft és az első fizetésből kerül levonásra. A szövetkezetből való kilépéskor ezt az összeget visszautaljuk.

Csak nyugdíjas tagjai lehetnek a szövetkezetnek?

A törvény úgy írja elő, hogy a tagok legalább 90%-ának öregségi nyugdíjban részesülőnek kell lennie. Öregségi nyugdíjas mellett még ide tartozik a nők kedvezményes nyugdíjban részesülők köre is. Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy a kedvező adó-, és járulékfizetési szabályok csak a nyugdíjas tagokra érvényesek.

Részmunkaidőben is lehet Önöknél dolgozni vagy csak teljes munkaidőben?

Természetesen van lehetőség részmunkaidős munka vállalására is, ez azonban a megrendelőtől és a megrendeléstől függ.

A nyugdíjam megmarad amennyiben munkát vállalok Önöknél?

A nyugdíj teljes egészében megmarad.  Amennyiben munkát vállal szövetkezetünkön keresztül a béréből mindössze 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetnie a szövetkezetnek.

Rokkantsági nyugdíjjal is tudnak munkát biztosítani?

Csak az öregségi nyugdíjra jogosító okmánnyal rendelkezők számára tudunk munkát biztosítani.

Milyen okiratok kellenek a belépéshez, munkavállaláshoz?

Szövetkezetünkön keresztüli munkavállaláshoz Önnek nyugdíjasnak kell lennie, amit érvényes öregségi nyugdíjra jogosító okmánnyal szükséges alátámasztania. Ezen felül a személyi iratainak – személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya – is Önnél kell lennie.

82 éves aktív nyugdíjas vagyok. Van felső korhatár a szövetkezetbe lépésnél?

Nincs felső korhatár, viszont egy orvos alkalmassági vizsgálaton részt kell venni a belépés után, csak úgy fogjuk tudni kiközvetíteni a különböző munkákra. Biztosítunk üzemorvost is és a vizsgálatot a szövetkezet állja.