Elég, ha online jelentkezem vagy szükséges az irodába is bemenni?

Első lépésként regisztrálnia kell nálunk. Ezt megteheti személyesen az irodánkban, vagy online. A munkába álláshoz szükséges papírok aláírásához azonban mindenképpen be kell fáradnia az irodánkba, amely Budapest XIII. kerületében a Radnóti Miklós utca 2. alatt található.

Augusztusban vonulok nyugdíjba, de szívesen maradnék jelenlegi cégemnél részmunkaidőben. Szövetkezeten keresztül is megtehetem ezt?

Először tájékoztatnia kell a munkáltatóját, hogy maradna még a munkahelyén és szövetkezeten keresztül kedvezőbb feltételek mellett folytathatják a közös munkát. Ezután taggá kell válnia és mi szerződést kötünk a jelenlegi foglalkoztatójával.

Kell fizetni tagdíjat, anyagi hozzájárulást?

Minden Tagunknak részjegyet kell vásárolnia, ami 1.000 Ft és az első fizetésből kerül levonásra. A szövetkezetből való kilépéskor ezt az összeget visszautaljuk.

Csak nyugdíjas tagjai lehetnek a szövetkezetnek?

A törvény úgy írja elő, hogy a tagok legalább 90%-ának öregségi nyugdíjban részesülőnek kell lennie. Öregségi nyugdíjas mellett még ide tartozik a nők kedvezményes nyugdíjban részesülők köre is. Viszont azt érdemes megemlíteni, hogy a kedvező adó-, és járulékfizetési szabályok csak a nyugdíjas tagokra érvényesek.

Részmunkaidőben is lehet Önöknél dolgozni vagy csak teljes munkaidőben?

Természetesen van lehetőség részmunkaidős munka vállalására is, ez azonban a megrendelőtől és a megrendeléstől függ.

A nyugdíjam megmarad amennyiben munkát vállalok Önöknél?

A nyugdíj teljes egészében megmarad.  Amennyiben munkát vállal szövetkezetünkön keresztül a béréből mindössze 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetnie a szövetkezetnek.

Rokkantsági nyugdíjjal is tudnak munkát biztosítani?

Csak az öregségi nyugdíjra jogosító okmánnyal rendelkezők számára tudunk munkát biztosítani.

Milyen okiratok kellenek a belépéshez, munkavállaláshoz?

Szövetkezetünkön keresztüli munkavállaláshoz Önnek nyugdíjasnak kell lennie, amit érvényes öregségi nyugdíjra jogosító okmánnyal szükséges alátámasztania. Ezen felül a személyi iratainak – személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya – is Önnél kell lennie.

82 éves aktív nyugdíjas vagyok. Van felső korhatár a szövetkezetbe lépésnél?

Nincs felső korhatár, viszont egy orvos alkalmassági vizsgálaton részt kell venni a belépés után, csak úgy fogjuk tudni kiközvetíteni a különböző munkákra. Biztosítunk üzemorvost is és a vizsgálatot a szövetkezet állja.