Nyugdíjas egészségügyi állások

Magyarországon, még kevésbé elterjedt, hogy nyugdíjba lépést követően munkát vállaljunk, vagy folytassuk a szakterületünkhöz kapcsolódó hivatást. Pedig számos lehetőség áll rendelkezésre, különösen azok számára, akik az egészségügyben szeretnének elhelyezkedni. Sajnos sokunk számára ismert tény, hogy Magyarországon nagy a munkaerőhiány egészségügyi/egészségügyben dolgozókból. Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen típusú nyugdíjas egészségügyi állások várnak betöltésre, melyek könnyen végezhetők szakmai tudással vagy adott esetben anélkül.

Mindenekelőtt szeretném felhívni az olvasó figyelmét arra, hogy a munkavállalás megkezdése előtt tájékozódjon az aktuális jogszabályokról, mert a járványügyi változások erre a területre is hatással lehetnek. Emellett a választott munka típusától függően is változhat, hogy milyen kötelezettségek/egyéb kiegészítő támogatások vonatkoznak a nyugdíjas egészségügyi állást betöltő munkavállalókra.

A 65. életév betöltése kapcsán sok szabadidőre, kikapcsolódásra, és talán egy új hobbi felfedezésére is gondolunk, vagy legyen az bármilyen, számunkra kedves tevékenység. Viszont a nyugdíjas kor ma összekapcsolódik egy negatív érzéssel is: Mi lesz, ha kevés lesz a nyugdíjunk? Erre a problémára keres megoldást a Nyugi Meló, az Első Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

A nyugdíjas egészségügyi állások fontos szerepet töltenek be a magyar munkaerőpiacon, ezzel egy mindkét- vagy mindhárom (beleértve a pácienseket) fél számára is nyertes helyzetet teremtve. Hálás, de nem önfeláldozást igénylő munkákat találhatnak azok a nyugdíjasok, akik könnyű fizikai vagy irodai munkát szeretnének vállalni az egészségügy területén. Ilyen lehet például a részmunkaidőben végzett telefonos ügyintéző asszisztens, az orvosok vagy háziorvosok mellett. Előny lehet továbbá, ha valaki releváns szakmai tapasztalattal vagy nyelvtudással is rendelkezik. Praktizáló doktorként / doktornőként is lehet folytatni a korábbi tevékenységet, csökkentett munkaidőben, melyre szintén jelentős az igény a munkaerőhiány miatt. Ezenfelül, lehetőség van például gyógyszerészként is nyugdíj mellett tovább dolgozni, vagy gyógyszertári kisegítőként, ami igen kedvelt terület a szépkorúak számára.

Nyugdíjas egészségügyi állások

Akkor is érdemes lehet nyugdíjasként az egészségügyben elhelyezkedni, ha nem rendelkezik előzetes szakmai tapasztalattal. Nyugdíjas egészségügyi állások kapcsán a takarítói állás juthat hamar eszünkbe, de emellett dokumentálással-adminisztrációval kapcsolatos munkakörökbe is el lehet helyezkedni.

Azonban ne feledkezzünk meg azokról sem, akik korukat meghazudtoló fizikai erőnléttel rendelkeznek, és ebből kifolyólag inkább olyan állást keresnének, ahol ezt ki tudják használni. Ilyen munkakör lehet például a betegszállítás, ahol a betegeket hordágyakra vagy keresszékbe kell segíteni, és eljuttatni a kórház egyik részéből a másikba.

Összességében jól látható, hogy az egészségügy területen megannyi lehetőség nyílik a munkavállalásra, nem csupán az aktív korosztály számára, de a nyugdíjas korúak számára is. Legyen akár adminisztratív vagy fizikai munka, közvetlenül a betegellátásban vagy inkább az azt kiszolgáló területeken, az adódó lehetőségek közül biztosan talál olyat, ami közel áll az elképzeléseihez. Tekintse meg oldalunkon az aktuális egészségügyi állásajánlatainkat, és jelentkezzen mihamarabb jövendőbeli munkakörébe!

Egyéb