Nyugdíjas portás álláslehetőségek

Nyugdíjba lépést követően a portásként való elhelyezkedés ideális megoldás lehet azoknak, akik továbbra is szeretnének megbízható, havi jövedelemhez jutni. A nyugdíjas portás állás egyáltalán nem megerőltető, és könnyű beletanulni. Ha korábban még nem dolgozott portás pozícióban, a kellő ismereteket gyorsan és egyszerűen elsajátíthatja. Tekintse meg a NyugiMelo weboldalán megtalálható álláslehetőségeket!

Hotelekben, iskolákban, iparterületeken, telephelyeken egyaránt szükség van portásokra. A feladat sokszor egybeesik recepciós vagy vagyonőri feladatokkal,  emiatt néhány esetben szükség lehet személy- és vagyonőri vagy biztonsági őri végzettségre, tapasztalatra.  A portás feladatkörébe tartozhat a személyzet be- és kiléptetése, személy és teherforgalom felügyelete és ellenőrzése, vendégek beengedése, telefonközpont kezelése. Ezen kívül tűzjelzés, betörés, egyéb vészhelyzet esetén az épület kiürítésének felügyelete, megfelelő hatóság értesítése. Az épület biztonságosságának napi ellenőrzése, például a tűzjelző hálózat ellenőrzése, dokumentálása, az épület tisztán tartása: hulladékgyűjtők kihelyezése.

A munkaköri feladatok sokfélék lehetnek,  a legtöbb esetben a megbízhatóság, precíz munkavégzés alapvető elvárás.  Emellett fontos az ápolt megjelenés, büntetlen előélet és a józanság.  Néhány esetben szükség lehet számítógépes alapismeretre, például táblázatban vezetni az érkező és távozó személyzetet vagy járműforgalmat. Nemzetközi környezetben  az idegen nyelv ismeretére is szükséges lehet, egyes helyeken kiegészítő nyelvtanulási tanfolyamokat is biztosíthatnak.

Nyugdíjas portás állás

A nyugdíjas portás állások munkabeosztása igen változó lehet. Vannak olyan lehetőségek, ahol éjszakára alkalmi beugró munkavállalókat keresnek, máshol napközben főállásban vagy részmunkaidőben, hétvégén vagy hétköznap napi pár óra munkavégzés is elegendő. Valamennyi munkahelyen korán kell kelni, emiatt mindenképp érdemes elsősorban a lakóhelyhez közelebb eső portás állást találni. Néhány munkahely viszont biztosítja a munkavállalók szállítását vagy kiegészítő támogatást adnak a távol eső munkahely miatt.

A nyugdíjasoknak szóló portás állások nagy előnye, hogy nem kell minden esetben a jövő-menő forgalmat figyelni, sokszor egy csengő jelzi, hogy ki kell nyitni például a kaput az érkező vendégeknek. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy bármely pillanatban aktívan és segítőkészen, megfelelően kommunikálva oldjon meg bármilyen felmerülő problémát a munkavállaló. Az emberközpontúság, türelem és pontosság alapvető kritérium, hiszen ha valakinek nehézséget jelent például a korán kelés, hogyan is engedhetné be a szintén korán kelő munkatársakat.

A nyugdíjas portás állás optimális lehetőség, ha nyugodt, fizikailag nem megerőltető állást keres. Tekintse meg állásajánlatainkat, és vegye fel velünk a kapcsolatot!

Egyéb