Nyugdíjas részmunkaidős állások

Nyugdíjas részmunkaidős állások – 4 órás nyugdíjas munka

A Nyugimeló célja, hogy a munkaerőpiacra visszatérő nyugdíjasoknak egy olyan felületet biztosítson, ahol biztonságosan és gyorsan találhatnak munkát nyugdíjas éveikben.

Több különböző okból dönthetnek úgy nyugdíjas korukban az emberek, hogy visszatérnének a munkaerőpiacra. Vannak, akiknek különböző okokból kifolyólag olyan alacsony a nyugdíjuk, hogy a sok évnyi munka után sem engedhetik meg maguknak, hogy otthon pihenjek vagy a hobbijuknak éljenek, utazzanak, emiatt kénytelenek munkát vállalni. De vannak olyanok is, akiket a munka éltet és úgy érzik, hogy szellemi és testi frissességüket csak úgy őrizhetik meg, ha nyugdíjas koruk ellenére sem hagyják abba a munkavégzést, mely egy napi rutint is biztosít számukra.

Weboldalunkon számos állás közül válogathatnak, garantáltan találnak olyan munkát, mely korábbi munkatapasztalatukhoz kapcsolódik, vagy, ha esetleg valami újat szeretnének kipróbálni, a nálunk meghirdetett állások között arra is van lehetőség!

A meghirdetett munkákat igyekszünk úgy összeállítani, hogy a munkavégzés időtartama és rugalmassága is a legszélesebb körben legyen elérhető. Ennek köszönhetően a teljes munkaidős állások mellett találnak nyugdíjas részmunkaidős állásokat is! Részmunkaidős, köztük 4 órás nyugdíjas állások találhatóak szinte minden munka kategóriában a weboldalunkon.

A részmunkaidős munkavégzés előnye, hogy rengeteg minden másra is jut idejük a munka mellett. Így amellett, hogy a nyugdíjukat kiegészítik egy kis „zsebpénzzel”, marad idejük otthon kertészkedni, sütni-főzni, az unokákkal játszani, a családjukkal és a barátaikkal időt tölteni, otthon pihenni, vagy a hobbijuknak élni. Idős korban a pihenésre is nagyobb hangsúlyt szükséges fektetni, valamint egészségügyi szempontból javasolt tudatosan kerülni a stresszes helyzeteket, mely a mindennapos 8 órás munkavégzés során legtöbbször elkerülhetetlen.

A részmunkaidős állásokkal kapcsolatban az egyik tévhit, hogy a szabadnapok mennyisége is kevesebb, ám a törvény szerint a részmunkaidőben dolgozókat ugyanannyi szabadság illeti, mint azokat, akik teljes munkaidőben dolgoznak. Annak ellenére, hogy a rövidebb munkaidő miatt a fizetés kevesebb, a részmunkaidőben dolgozókat a munkáltató nem különböztetheti meg béren kívüli juttatások tekintetében sem.

Egy másik tévhit a részmunkaidős munkaviszonnyal kapcsolatban, hogy a teljes napi munkaidő nem lehet kevesebb 4 óránál. Ez a törvény ugyanis a teljes munkaidőben dolgozókra vonatkozik, a részmunkaidőnek viszont a jogszabályban nincsen pontosan meghatározott minimum óraszáma, a dolgozott órák száma a munkavállaló és a munkáltató közötti megállapodástól függ, így az lehet kevesebb, mint napi 4 óra is.

Ehhez kapcsolódóan szeretnénk még egy tévhitet eloszlatni. Mégpedig azt, hogy a 8 óránál rövidebb munkaidő mindenképp részmunkaidőnek számít. Ahogy részmunkaidőben, teljes munkaidőben is van lehetőség arra, hogy a munkaidő 8 óránál kevesebb legyen. A teljes napi munkaidő a felek megállapodása szerint meghatározható az általánosnál rövidebbre is, így az lehet akár napi 6 óra is anélkül, hogy a munkavállaló részmunkaidős munkaviszonyba kerülne.

 

Weboldalunkon meghirdetett állások többségénél a munkavállalónak van lehetősége dönteni arról, hogy a munkát 4, 6, vagy 8 órás munkaidőben végezze. Böngéssze át weboldalunk kínálatát, és találja meg a megfelelő nyugdíjas részmunkaidős állást!

Egyéb